Tsjekkia 2009 – Felleskjøring

OPPDATERING! Vi kommer sannsynligvis til å dele opp Tysklandskjøringen i to etapper. Fra lørdag 25. juli til søndag 26. juli overnatter vi nær Lutherstadt Wittenberg.

Felleskjøring til verdenstreffet blir som vanlig etter “vil du være med så heng på”-prinsippet. Da vi ikke har hatt noen form for bindende påmelding har vi heller ikke kunnet reservere overnattingssteder etc på vei ned, men vi satser på at vi får en hyggelig tur nedover, og regner med å finne camping/hytter underveis.

Kjøreruta og tidsplanen som er satt opp her er altså for et utgangspunkt å regne. Dersom noe skjer underveis kan det hende vi blir forsinket. Dersom du ønsker å møte oss et sted på veien kan du f.eks. ringe mr. først-i-køen (Morten P Ruud) på +47 47028500.

Tidsplan/kjørerute:

Vi legger opp til to møtesteder/samlingspunkter underveis:

Dag 1 (ca 50 mil):
Møtested 1. Onsdag 22. juli kl 09:30 på Esso på Ryen i Oslo (Der ring3 blir E6 på vei sydover ut fra Oslo). Kart og adresse her: http://www.2cv.no/program/details/21
Beregner to dagers stressfri kjøring ned til møtested 2, med overnatting på veien.
Vi kjører ned til Helsingborg og tar fergen over. Dersom ikke alle kommer med på samme ferge møtes vi på andre siden.
Overnatting på Helsingør Camping hvis de har plass, evt lenger ned langs vei 6 mot Hillerød/Roskilde.

Fergeprisene er som følger:

Helsingborg-Helsingør: Personbil (inkl evt tilhenger) og inntil 9 personer: DKK 300,-
http://www.scandlines.dk/Routes/_Style_Route_123?Display=PriceInfo
Rødby-Puttgarden: Personbil (inkl evt tilhenger) og inntil 9 personer: DKK 480,-
http://www.scandlines.dk/Routes/_Style_Route_122?Display=PriceInfo

Dag 2 (ca 40 mil):
Avreise Danmark retning Rødbyhavn. Ferge til Puttgarden. Landeveiskjøring sørover med mulighet for stopp i Lübeck hvis interesse. Vi ender så opp på:
Møtested 2. Ankomst Torsdag 23. juli på ettermiddagen: Campingplatz Seecamping Flessenow, Nord-Tyskland
Flessenow ligger nær Schwerin, noen få mil fra Kiel, Danmark eller andre innfallsvinkler fra nordsiden.

Følget fra Oslo kommer altså hit på ettermiddagen torsdag 23. juli – og vi etablerer base her for noen dager slik at det er mulig å slutte seg til følget videre.

Dag 3: Til disp. Mulighet for utflukt i området og/eller sosial omgang på campingplassen.

Dag 4 (ca 30 mil):
Avreise videre lørdag 25. juli. Har stukket ut en rute utenom Autobahn – det ligger an til å bli et par biler som kjører med tilhenger, og dessuten er det litt mer å se på landeveiene. Vi kjører gjennom/forbi Ludwigslust, Perleberg, Havelberg, Wiesenburg og Coswig, og stopper for sightseeing og overnatting nær Lutherstadt Wittenberg, f.eks. på http://www.marina-camp-elbe.de/.

Dag 5 (ca 16 mil):
Én overnatting nærmere Tsjekkia for de som har kjøpt treffbillett på forhånd og slipper inn på mandagen, evt to overnattinger hvis man skal inn på tirsdag. Vi kjører småveiene ned til området nær Chemniz og forsøker å få overnatting på http://www.erlebnis-talsperre.de/. Søndagens etappe går fra Wittenberg til Torgau, forbi Lommatzsch og mot Freiburg.

Dag 6 (ca 6-10 mil): Mandag 27. juli. Siste etappe ned til Most for alle med billett.

Legg igjen en kommentar