Diskusjonsforum

2CV-forumet er blant de aller beste kildene til å få hjelp og inspirasjon, lære ting du ikke visste, eller dele kunnskap med andre. I motsetning til tråder på andre sosiale medier er informasjonen her tilgjengelig til enhver tid, og man kan finne tilbake til gamle tråder med søkefunksjonen.

Du må ha eget brukernavn og passord på forumet for å skrive innlegg, samt for enkelte seksjoner som bare er synlige for innloggede brukere, men det meste er åpent tilgjengelig uten innlogging.

Gå inn på www.2cvforum.no og bli med i diskusjonen!

Det er også mulig å bruke Facebook-gruppa 2CV-er i Norge

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weeks ago

Vet dere 2 CV fans hva 2 CV egentlig betyr??? ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Står det ikke for 2 hestekrefter da? Deux chevaux tror jeg det er… Det var der det startet. Men det er andre her som vil komme med et skikkelig svar om noen minutter vil jeg tro. 👍🏻

2 franske skattehester (chevaux vapour). Mener 1 skattehest tilsvarer 4,5hk 😅

Det stemmer som Anders sier, CV står for Cheval Vapeur, og er en måleenhet for fastsettelse av skatt (bilavgift). Formelen som ble brukt da 2CV så dagens lys var fra 1913, og ble regnet ut slik: CV = antall sylindere * boring^2 * slaglengde * omdreiningshastighet * K, hvor K er en koeffisient basert på antall sylindere. Dette var med på å påvirke motorkonstruksjon på det franske markedet, da skattesatsen ble kraftig påvirket av om motoren hadde vide sylindere med kort slaglengde eller smale sylindere med lang slaglengde, selv om sylindervolumet ble det samme. En del år senere ble formelen gjort om slik at man begynte å gange resultatet med 0,7 hvis drivstoffet var diesel, noe som kanskje forklarer hvorfor det finnes så mange franske småbiler fra 80- og 90- og 00-tallet med små dieselmotorer.

Ja

2cv står for Deux cheval som betyr 2 hester!!!

Jeg sa i hvertfall at det ville komme noen seriøse svar på spørsmålet ditt Inger Joh Solem. Og det tror jeg du har fått. Selv har jeg også lært mye nytt om betegnelsen 2cv. Min er en 2cv6. Hmm… Den 6’ern står helt sikkert for noe, men jeg vet ikke hva. 😂

Egentlig blir vel et relativt begrep siden CV også er fransk ordlyd for hest

Ser man på tidlig frank bilhistorie hadde veldig mange biler fra 1890-årene og opp på 40-tallet et tall i modellnavn som gjenspeilet hvilken "damp-hest skatteklasse" de tilhørte. Citroen brukte dette flittig, for eksempel på Traction 7, 11 og 15. Det var derfor svært naturlig å presentere denne rimelige småbilen i 1938 med skatteklasse 2, som nettopp det, en gunstig bil med kun 2 "hester" å betale skatt for. Selv den dag i dag står CV-tallet til alle nye biler i det franske vognkortet, Carte Grise.

Takk for oppklarende svar

Ser at spørsmålsstiller har fått svar. Og når politikere skal lage regler for ting så begir de seg nesten bestandig ut på områder de ikke har greie på og ikke evner å se konsekvensene av. Og brukerne av regelverket innretter seg selvfølgelig etter det. Hvis det er noen her som er litt kjent med britisk bilkonstruksjon fra i hvert fall første halvdel av 1900-tallet så vil man synes at motorene er litt upraktiske. I stor utstrekning er de veldig langslagede, med liten sylingerdiameter. Og det kommer mye av at avgiftssystemet for bil der på øya ikke hadde volum, men bare diameteren på sylinder(ne) som utgangspunkt. Større diameter = mer avgift. Et eksempel på slutten av denne perioden er den berømte XK-motoren til Jaguar, som i sin første utgave hadde en boring på 83 mm og en slaglengde på 106 mm.

View more comments

1 day ago

Bølla gikk ikke gjennom eu denne gangen😥
Hvor kjøpes deler? Kingbolt/forstillingsdeler og bremsedeler?

Noen som tar jobben i østlandsområdet?
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Classic Parts Thomas Rage

Classic parts. Sandnes, som faktisk ikke er langt unna.

1 day ago

Tenk om CITROEN hadde utvikla og starta produksjon av dette!! ... See MoreSee Less

5 days ago

Never give up! ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Jepp!

Louis du Funes???

Load more

1 kommentar på “Diskusjonsforum

  1. Noen her som har forslag om hvor det er billigst og greiest å kjøpe deler til 2cv.

Det er stengt for kommentarer.